side-area-logo

Tjörn Runt Harbour Race

RADIOSEGLING I VÄRLDSKLASS

Tjörn Runt Harbour Race

12 augusti 2017

Tjörn Runt-veckan inleds lördagen den 12 augusti med Tjörn Runt Harbour Race som är en tävling för radiostyrda segelbåtar.

Regattan är en tävlingsform med handikappsystem precis på samma sätt som den stora tävlingen Tjörn runt by COWI som seglats i över 50 år.

I denna tävling kan båtar från fyra klasser (Micro Magic, Dragon Force 65, International One Meter och Marblehead) tävla mot varandra med en tidsförskjutning mellan startgrupperna. Det är en intensiv start och det krävs blixtsnabba manövrar för att bli första båt över mållinjen. Du får direkt svar på om du trimmat riggen och segel rätt och om taktiken du använder fungerar. Inom RC-segling har du stor nytta utav kappseglingskunskaper och det är minst lika spännande som att segla kölbåt eller jolle.

Om vindförhållanden tillåter kommer hela eller delar av regattan seglas på så kallad djungelbana för att så mycket som möjligt efterlikna Tjörn Runt By COWIs förhållanden.

Exempel på tänkt bansträckning. 

Till totalresultatet beräknas varje seglingsresultat med hjälp av ett handikappsystem likt SRS systemet. Seglarens tid i sekunder multipliceras med ett mätetal och detta ger den korrigerade tiden.