side-area-logo

Tjörn Runt by COWI

TJÖRN RUNT by COWI
LÖRDAG 19 AUGUSTI

Inför årets upplaga av Tjörn Runt by COWI har tävlingsledningen valt att genomföra några förändringar.

2017 öppnar vi upp för fler att delta i Tjörn Runt by COWI genom en Cruising-klass där deltagarna inte behöver ett mätbrev. Vi lämnar även namnen Stora och Lilla banan. Nya namn på de två banorna blir:

  • Tjörn Runt Coastal” som rundar Hätteberget och därefter rundas Dynan och Pynten om styrbord.
  • Tjörn Runt Classic” blir den traditionella banan närmast Tjörn.

Vi gör det för att inte förväxla ”Lilla banan” med Lilla Tjörn Runt men också för att tydliggöra att båda banorna är lika viktiga.


Har du tankar och funderingar kring årets upplaga av Tjörn Runt by COWI? Välkommen till vår monter C 05:22 på Båtmässan!

Det är dags för den 54:e upplagan av seglingstävlingen Tjörn Runt by COWI. Årets stora nyhet är Cruising-klassen, en seglats öppen för alla. Nytt är också att de klassiska bansträckningarna lilla- och stora banan byter namn till Classic och Coastal. Varmt välkommen till Tjörn Runt 2017.

Årets upplägg gör tävlingen mer tillgänglig för såväl publik som tävlande. Classic-banan går tight intill klipporna medan Coastal-banan tar tävlingsbåtarna längre ut till havs. I Cruising-klassen som är öppen för alla segelfantaster och segelbåtar är det mer fokus på seglatsen än att vara först i mål. Så boka din plats redan nu, välj den klass som passar dig och din besättning så ses vi i sommar.

Anmäl dig här

TJÖRN RUNT CLASSIC
Classic-banan bygger på att så snabbt och enkelt som möjligt ta sig runt Tjörn.
TJÖRN RUNT COASTAL
Coastal-banan är anpassad för de team som vill tävlingssegla på en utökad bansträckning runt ön.
TJÖRN RUNT CRUSING
Cruising är en öppen klass där SRS-begränsningen tas bort och alla som har en segelbåt är välkomna att delta.

Seglingstävlingen där olympiamästare och familjeseglare samsas på samma bana och tävlar under samma förutsättningar. Tjörn Runt by COWI är Sveriges största kappsegling och världens största inomskärs kappsegling! Ett seglingsevent med upplevelser både på land och på vatten.